Mina fem bästa tips för att inte tappa motivationen

Untitled Project 14Sluta jämföra dig själv med andra
En stor faktor till att motivationen kan börja svikta är pågrund av att man börjar jämföra sig själv med andra. Det kan vara personer med mycket längre erfarenhet, helt andra förutsättningar och som kommit mycket längre än vad du gjort. Detta kan få dig själv att känna dig värdelös eller att du står stilla i din träning. Fokusera hela tiden på dig SJÄLV och jämför ifall DU gjort framsteg. Det handlar inte om att vara bättre än någon annan utan att bli den bästa versionen av dig.

Sätt inte upp för stora mål utan delmål
Självklart ska man ha stora mål men att bara se till ett stort mål långt ifrån din nuvarande position kan kännas knäckande, orealistiskt och få dig att tappa motivationen. Istället kan du ha ett stort mål du kan fokusera på men dela upp detta målet i 10 små delmål. Då kan du fokusera på det närmsta delmålet hela tiden och innan du vet ordet av det är du bara 1 delmål ifrån ditt stora mål.

Träna hårt, ät rätt och sov ordentligt
En av det allra vanligaste orsakerna till att personer tappar motivationen är att de inte ser några resultat. Om du inte får några resultat av ditt hårda slit i gymmet är det självklart att motivationen börjar svikta. Ingen vill slösa sin tid utan att få något ut av det och då måste man kolla så att man sköter träningen, kosten och sömnen korrekt. Ifall någon av dessa 3 variablerna inte sköts ordentligt drabbas de andra två och resultaten uteblir.

Omringa dig själv med personer som har samma målsättning
Detta är en av de allra viktigaste punkterna för att lyckas med sin träning eller vilket mål som helst långsiktigt enligt mig. Att hela tiden ha personer runt omkring dig som stöttar dig och förstår dina mål kommer göra det så mycket enklare och roligare att nå dit. Om du umgås med personer som hela tiden distrahera dig från nå dina mål kommer du ha mycket svårare att lyckas.

Ha roligt på vägen
Gör träningen till något roligt och träna gärna tillsammans med någon. Att ha roligt på vägen är viktigt för att lyckas med träningen långsiktigt. Om det hela tiden känns som en pest att träna måste du ändra på din träning annars kommer du tappa motivationen. Känn efter vad du tycker är roligast och håll dig till de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *