Gott mellanmål innan träning

IMG_5298-4
Cirka 1 timme Innan jag tränar brukar jag vilja ha något snabbt och enkelt mellanmål för att orka prestera under passet. Detta är ett smidigt mellanmål med mycket kolhydrater och protein för att orka genom hela passet och hjälpa kroppen att reparera sig.

Ingridienser:
Fiberhavregryn
Banan
Frysta hallon
Valfri Proteinbar
Mjölk
Riven kokos

Jag tar 2 dl fiberhavregryn som jag blandar med vatten och värmer i micron cirka 2-3 minuter. Därefter skivar jag 1 banan, en hand full frysta hallon samt en proteinbar som jag lägger på. Sist häller jag på 2 dl mjölk och toppar med riven kokos. Hela målet med de måtten jag använt mig av landar på ”cirka” 800 kalorier och 42g protein. Om ni är mindre i maten halvera alla doseringar så landar de på 400kcal och 21g protein. Vill man minska kalorierna ytterligare kan man byta ut mjölken mot mandelmjölk.

Testa och se vad ni tycker=)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *