Bli starkare i bänkpress

Untitled Project 20-2Det vanligaste frågan man får om man tränar är oftast ”vad tar du i bänkpress”, vilket är lite ironiskt eftersom att det inte alltid är den som är starkast som har dom bästa bröstmusklerna. Men jag tänkte iallafall skriva ett inlägg om hur jag brukar träna och vad mitt personbästa är. Jag själv har tagit som bäst 2 stycken reps på 120 i bänkpress. För mig har det alltid funkat med att träna frekvent och med mycket volym för att bli starkare. Att gå in en gång i veckan och köra 3 set bänkpress kommer inte leda någon vart. Jag skulle snarare rekommendera att köra 10set bänkpress 2-3 gånger i veckan om du verkligen vill bli stark i den övningen. Jag själv brukar köra 5×5 vilket innebär att jag tar en vikt jag klarar av att lyfta 5reps 5 set. När jag sedan klarar detta med en vikt höjer jag 2,5 kg och försöker göra 5 reps 5 set nästa pass fast med 2,5 kg extra på stången. Detta upprepar jag 2-3 gånger i veckan och har funkat väldigt bra för mig=)!

Om du vill ha extra hjälp med din träning kika in under fliken http://hampusbotvid.com/services/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *