5 vanliga misstag man gör som nybörjare

IMG_1688-4


Man kopierar någon bodybuilders schema

 Ett vanligt misstag många gör är att man t.ex. googlar upp vem som är störst i världen. Man får fram som svar Phil Heath (vinnaren av Mr.olympia 2017) och bestämmer sig för att kopiera hans nuvarande schema i hopp om att få maximala resultat. Att kopiera någon annans schema med mycket längre erfarenhet och som inte tränar rent kommer inte ge dig som nybörjare de resultat du behöver. Det är alldeles för mycket volym per träningstillfälle och kommer bryta ner dig mer än bygga upp dig. Fokusera hellre på ett schema med mycket frekvens och mindre volym per träningstillfälle. Som nybörjare läker musklerna fortare och behöver inte lika lång vila. Utnyttja detta så kommer du få mycket bättre resultat på kortare tid.

Man äter inte lika bra som man tränar

Många som börjar träna är oftast väldigt motiverade och tränar stenhårt. Man lär sig väldigt mycket kring hur själva träningen i gymmet fungera. Men misstaget många gör är att man struntar i att lära sig om kosten och bortser ifrån hur viktig den är för att ge ditt hårda slit i gymmet resultat. Jag tror att det som gör att vissa lyckas så bra och andra sämre med sin träning är hur seriöst man ser på kosten. Desto snabbare man förstår vikten av att äta rätt mat desto fortare kommer man utvecklas. Strunta i halvfabrikat det kommer döda dina resultat!

Man Pratar mera än man tränar

Självklart ska man prata med varandra och ha kul när man tränar men lägg hellre majoriteten av snacket innan och efter passet. Om muskeln inte har någon anledning till att växa kommer den inte göra det heller. På med lurarna, pusha varandra och ge allt du har under passets gång.

Man förlitar sig för mycket på kosttillskott

Ett vanligt misstag många gör är att man köper hem så mycket kosttillskott det bara går utan någon förståelse vad allting gör. Att personen som har mest kosttillskott hemma skulle vara den som får bäst resultat är INTE fallet. Jag själv tar bara BCAA som tillskott och har gjort det senaste året, men min träning går bra ändå. Självklart kan det vara bra med kosttillskott men fokusera på maten i första hand och sedan kost(tillskott).

Man tränar en muskel antingen för ofta eller för sällan

Det finns dom som börjar köra bröst varje dag i hopp om att få större bröst t.ex. jag själv som nybörjare haha. Sedan finns det dom som kör bröst en gång i veckan och vilar sedan bröstmuskeln i en hel vecka innan man tränar den igen. Inget av detta är optimalt som nybörjare. Att träna bröst varje dag kommer göra att du bryter ner muskeln innan den hinner bygga upp sig igen och att träna muskeln en gång i veckan är bättre men inte optimalt för maximera resultaten. Olika muskler behöver vila olika länge men (minst) 48 timmar tycker jag är optimalt. Träna samma muskel 2 max 3 gånger i veckan med lagom volym så ska du se att resultaten kommer snabbare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *